de Silvio Mattacchione, tradus de Maftei Ovidiu
           Este dificil de crezut ca am acum porumbei voiajori de 49 de ani. 49 de ani! Unde sa dus tot acest timp? Inca imi amintesc tineretea mea cand eram un tanar emigrant in Canada. Atat de multe ore, zile nesfarsite, veri eterne doar cu porumbeii mei frumosi si prietenii mei tineri. Ne jucam de dimineata devreme pana cand se intuneca zilnic. Eu impreuna cu prietenii mei indrageam porumbeii si visam sa invingem in competitii concurentii mai batrani. In timp ce scriu aceste cuvinte toate numele prietenilor mei din cartier imi apar in minte. Frank Zoratto si fratele lui Rino, Jack Armstrong si Russell Macintyre care tinea porumbeii sai in podul garajului. De fapt adevarul este ca Russell ma introdus in acest hobby incredibil. Multi din acesti prieteni din trecut sunt de mult dusi, ei astazi exista doar in amintirile mele.
             Am crescut porumbei toata viata cu diverse nivele de seriozitate si dedicatie. Precum fluxurile si refluxurile hobiul meu a avut perioade de maxima intensitate si de cote minime in functie de ce mi-a rezervat viata. Printre bine si rau porumbeii au fost mereu o parte din viata mea oferind o eliberare si un echilibru. Pe decursul anilor am intalnit un mare numar de crescatori de pe tot globul. Din China, Mongolia, Pakistan, India, Taiwan, Mexico, Germania, Olanda, Italia, Belgia si de pe tot teritoriul USA si Canadei. Am cunoscut si m-am imprietenit cu cateva din adevaratele staruri ale sportului cu porumbei. Am invatat de la toti de la marele crescator original din Mexic de porumbei Janssen ,,Mauricio Jemal” care a petrecut cateva zile ca si oaspete la mine acasa. Niel Christiansen cel care la avut pe celebrul ,,Brekaway Bricoix” din Utah, Bob Kinney, Horts Hackemer, Geert Munnik si lista poate continua la nesfarsit oricum omul pe care l-am intalnit si a carui cunostinte valoreaza cel mai mult nici macar nu creste porumbei voiajori.
           Crescatorul de la care am invatat cel mai mult intr-o perioada de timp foarte scurta este din Toronto si este un campion de ,,Tippleri” se numeste ,,Kemo Basic”! Eu si Kemo am intrat in contact in urma unui email pe care mi la trimis dupa ce a citit un articol pe care l-am scris. Atunci i-am multumit si a mai trecut un an pana cand l-am cautat din nou. Am mentionat ca Kemo Basic a fost un campion cu porumbeii tippler, mai exact in 24 iunie 2001 Kemo a doborat recordul pasarilor adulte din Canada care a rezistat 35 de ani  si a facut acest lucru intr-o zi in care sa inregistrat cea mai mare poluare a aerului in istoria orasului Toronto. Recordul initial al pasarilor adulte in Canada era de 17 ore si 29 minute si a fost stabilit in 1966 de George Vertolli din Toronto. De ce a rezistat recordul atat de mult? Sunt mai multe motive incluzand fluctuatiile de temperatura, umiditatea mare, ceata, poluarea si amurgul scurt. Toti acesti factori au conspirat in ani ca sa asigure o viata lunga recordului lui Vertolli. Nedisputat, asta e, pana cand Kemo si echipa lui de trei pasari albastre irlandeze ,,Shannon” l-au invins. Kitul lui Kemo au zburat 17 ore si 31 de minute, au setat un nou record Canadian al pasarilor adulte.
            Sa spunem ca Kemo a fost coplesit de deosebita performanta a pasarilor irlandeze ar fi o afirmatie. Constatatorii si prietenii prezenti in acea zi istorica incluzand arbitrii Mladen si Branko si impreuna cu ei au fost Walter Weichec, Danny Kinnear, Nino Bugeja si Oskar Zovic, asta ca sa mentionam doar cativa. Recordul pasarilor adulte a fost o realizare extraordinara a lui Kemo care sigur a concurat cu anteriorul zbor in campionatul  Nord American al pasarilor tinere 16 ore si 6 minute in 1998 (Referinta http://www.Tipplers.ca/pdf/20010625_17h31m_Kemo .pdf).
            Cine este Kemo Basic? Kemo este un pensionar de 65 de ani. Pentru 40 de ani Kemo a fost si un pasionat crescator/concurent al porumbeilor tippler. Fiul lui Kemo, Alain, a dezvoltat o tehnologie de succes care se adreseaza consecintelor poluarii electromagnetice si sotia sa este doctor homeopat.
            Ce am eu cu Kemo in comun? O dragoste naturala pentru porumbeii nostri, o implicare in progresul continuu a performantelor porumbeilor nostri prin utilizarea consangvinizarii si prin cresterea in linie, fascinatia noastra comuna pentru scrierile italianului Federico Tessio probabil cel mai important crescator de cai de curse din toata istoria rasei si munca lui Nikola Tesla cel mai mare geniu al umanitatii ( omul care singur a facut virtual toate progresele secolului 20 si 21 posibile) care a petrecut o parte a vietii lui fascinat de porumbeii care ii vizitau camera din hotelul in care a fost cazat in New york pentru adapost si hrana. Kemo a facut o diferenta enorma in modul in care eu vad nutritia si sanatatea. Este un om bland cu o mare empatie, toleranta si intelegere. Avea o bucurie de a trai si o dragoste pentru familie cum rar se vede. Sunt norocos ca sunt capabil sa il consider prietenul meu!
            Din 1966, Kemo cu ajutorul lui Alain si Louise a facut teste complexe pe puii loui consangvinizati incluzand celulele-T, celulele-B, hemoglobina, functionarea sistemului imunitar la fel si functionarea tuturor organelor si cromozomilor incluzand cromozomul 13. Aici este punctul in care pentru mine devine totul foarte foarte interesant. Kemo a descoperit ca puii cu simptome ale depresiei de consangvinizare experimenteaza de fapt ceea ce putem defini ca o ,,lipsa de energie” in elemente si nutrienti. Bazandu-se pe aceste descoperiri, Kemo a concluzionat ca slaba energie a sistemului imunitar si a cromozomului 13 este factorul principal care contribuie la depresia de consangvinizare care se manifesta prin ceea ce toti denumim ca o pierdere a vitalitatii si a altor caracteristici atletice.
             Pentru multi ani, inainte de a fi efectuate testele de mai sus, Kemo sa intrebat de ce unele din pasarile sale aratau mai repede semne de oboseala in competitii decat altele. La fel ca toti din noi sa intrebat ,, ce face un campion un campion?”
             O parte a raspunsului a venit cand Alain la prezentat pe Kemo cu un DVD care a fost preparat de Gary Van Dijk care arata clar analizele celulelor sanguine vii. Ce a gasit Alain, si se poate vedea clar pe DVD este ca celulele sanguine ale atletilor campioni ( porumbei, cai, caini sau oameni) nu se grupeaza sub conditii de stres. Atletii care nu sunt campioni, aceeia pe care ii afecteaza stresul, cand le-a fost analizat sangele s-au descoperit clustere formate (celulele se unesc in grupuri). Acei atleti carora li se grupeaza celulele sanguine in clustere nu pot nici macar sa spere la atingerea unei forme de varf. Acesti indivizi cu capacitati mai scazute odata stresati manifesta efectul de ,,clusterizare” a celulelor lor sanguine si odata cu aceasta performanta lor a scazut. Formarea clusterelor in celulele sanguine inhiba alimentarea corecta cu oxigen a atletilor si ca rezultat avem un metabolism care se incetineste apreciabil afectand capacitatea corpului de a elimina acidul lactic exact in punctul cand nivelul de energie incepe rapid sa scada. Stresul si acidul lactic sunt doua obstacole imense. Abilitatea campionilor de a folosi stresul pentru a mari propriul nivel de energie le permite sa isi exprime adevaratul potential prin performantele lor. Abilitatea campionilor de a utiliza stresul intr-un mod pozitiv, pentru a creea energie, este un enorm avantaj care potentiaza vitalitatea existenta, vointa si determinarea. Celulele sanguine ale campionilor nu se grupeaza in clustere nici macar in urma unor competitii dificile.
              Impreuna cu Alain si Louise Kemo a dezvoltat un protocol de tratament care este capabil sa armonizeze acele celule cand sunt energizate  in urma protocolului. Pentru a preveni depresia de consangvinizare protocolul lui Kemo este compus dintr-un numar de ingrediente care sunt alese special pentru a imbunatati energia cromozomului 13 la fel ca si intreg sistemul imunitar. Asa cum intelegem toti un puternic sistem imunitar ajuta corpul sa se trateze singur. Folosind acest protocol sistemul imunitar isi recastiga energia naturala puterea si abilitatea de a functiona care va fi exprimata prin inversarea acestor conditii ( inversarea conditiilor care produc depresia de consangvinizare) la urmatorea generatie de pui consangvinizati care sunt crescuti. Pentru a preveni depresia de consangvinizare in propria colonie, Kemo trateaza pasarile in tot sezonul cu protocolul sau care are si capacitatea de a promova functionarea eficienta a anti-oxidantilor, enzimelor, amino-acizilor, oligoelementelor, mineralelor, vitaminelor si a altor nutrienti care in schimb asista toate organele si sistemul incluzand productia de ATP a mitocondriilor, care este unul din elementele principale in  mentinerea sanatatii, vitalitatii si performantei atletice. O alta metoda importanta cu care Kemo contribuie la restabilirea energiei vitale a pasarilor este administrarea unui amestec de nutrienti pe care il foloseste pentru eliminarea in siguranta a parazitilor. Acesti nutrienti omoara si paralizeaza virmii rotunzi, viermii lati, oxiurii, parazitii sangelui si alti paraziti intestinali.
               Cea mai mare valoare a acestui protocol este sa ofere corpului ( porumbelului, calului, etc) elemente esentiale pentru o protectie optima si o restaurare a sistemului imunitar al reproducatorului  la un nivel de echilibru care se va reflecta in descendenta. Aceasta metoda poate fi aplicata la porumbei, cai sau oameni pentru a ajuta starea generala de sanatate, sistemul imunitar si o imbunatatire a vitalitatii care vor conduce la o mai buna performanta.
               Prin sistemul folosit si dezvoltat de Kemo protocoalele de sanatate traditionale par interzise, personal cred ca sistemul sau este o alternativa eficienta la metodele traditionale de a testa si mentine sanatatea porumbeilor de curse. Eu incerc sa aplic protocolul dezvoltat de Kemo propriei colonii de porumbei voiajori care este puternic consangvinizata. Pentru ca un campion sa detina capacitatea de a reproduce pui cu caracteristicile sale speciale este o cerinta (pentru cei mai buni este o abilitate) asigura compatibilitatea adaptarii genelor sale cu cele ale perechii sale. Selectia pentru ,,adaptarea compatibilitatii” este o cerinta. Acest aspect in combinatie cu o energie vitala echilibrata vor suprima genele nocive la pasarile consangvinizate si vor sustine expresia genelor dominante la potentialii campioni.
               Cu un mediu intern compus din o energie sanatoasa si promovarea functionarii unui puternic sistem imun cred ca protocolul lui Kemo ne poate ajuta pe mine si pe  partenerul meu Gardi Gamboa sa obtinem bune performante cu porumbeii nostri voiajori in columbodroamele din Canada.

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.