March 27, 2018

Plan de zbor 2018

 

Tip Concurs Locatia  KM Data
 Fond Przemysl  630  26.05.2018
 Fond Lublin  750 09.06.2018
 Fond Zamosk  680  23.06.2018
 Maraton Bialystok – Polonia  940  23.06.2018
 Maraton National
Malta – Letonia 1250 14.07.2018
 Fond Zamosk 680 21.07.2018
Maraton
Tartu – Estonia 1400 28.07.2018
Maraton
Goldap – Polonia 1070 04.08.2018

 

March 19, 2018

Home

About Us

If you want to learn more about us, you’re in the right place. Read to learn how we managed to grow our business so fast.

Facebook

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcor.

Facebook

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcor.

Facebook

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcor.

March 19, 2018

For Sales

Laureat Barcelona

Description

50
 • First Feature
 • Second Feature
 • Third Feature

Pricing Plan

Description

50
 • First Feature
 • Second Feature
 • Third Feature

Pricing Plan

Description

50
 • First Feature
 • Second Feature
 • Third Feature

Pricing Plan

Description

50
 • First Feature
 • Second Feature
 • Third Feature
March 14, 2018

De Vanzare

Aici vom atasa pasari care sunt de vanzare la pret fix. Cum situl este dedicat columbofiliei si crescatorilor de porumbei nu vom percepe absolut nici o taxa pentru acest serviciu. Toti banii vor merge la vanzator.

February 9, 2018

Despre noi

Tinand cont de acest slogan, un grup de columbofili in frunte cu subsemnatul am hotarat sa punem bazele unui nou sistem de practicare a sportului columbofil. Atunci cand majoritatea este de acord cu un sistem iar tu nu , sigur problema e la tine. Solutia este sa-ti iei bagajul (in mod civilizat) si sa-ti creezi ceea ce-ti place. De la inceput am iubit etapele de peste 900 km, dorind sa fie si o categorie pe specificul lor (zeci de ani numindu-se oricum, numai maraton nu). Acest lucru l-am insuflat columbofililor din zona mea (fara a lasa garda mai jos de 900 km) si in decursul anilor s-au format atat porumbei specializati pe aceste distante, cat si columbofili valorosi. Insa totul a avut un pret, multumiti si nemultumiti. Asa cum e normal columbofilii sunt pasionati de toate categoriile de distanta. Totul depinde de majoritate, polul puterii inclina spre anumite categorii in detrimentul celorlalte.

Ca sa poti satisface pe toti, trebuie sa ai o organizatie puternica (ceea ce-am incercat in multe randuri), dar nu s-a putut realiza in zona noastra. Atunci calea a fost aleasa, fond si maraton. Dar nici acest lucru nu a creat liniste. Fond 4-5 etape si maraton 3 etape, era prea mult pentru un numar mic de columbofili. Analizand cauza nemultumirilor, este clar ca numai cluburile specializate pot rezolva problemele. Nici acest lucru nu e usor de realizat, in timps-au creat sisteme bine definite, unde o parte din columbofili aveau calcule aproape clare, ce numar de porumbei vor fi la etapa (etapelor) de categoria x (si trebuie sa profite), fara a-i mai interesa ce numar de porumbei se va strange la etapa (etapele) de categoria y. Asta nu inseamna ca vrem destabilizare. Respectam toate categoriile de distanta, dar ele trebuie organizate cu porumbei specializati (nu amestecati), asa cum exista in mai toate domeniile sportive. Suntem obligati sa respectam acesti porumbei specializati (pe categorii), deoarece ei reprezinta viitorul columbofiliei in ameliorare. In afara fenomenului sportiv, mai exista un punct fierbinte care creeaza dispute si anume sistemul administrativ. Sistemul actual de functionare pe asociatii judetene, este deficitar. Asociatia are personalitate juridica si hotaraste activitatea din teritoriu. Grupari de distante mari, nevoi proprii, dezvoltare dirijata de la centru. Plecand de la sistemul de organizare pe cluburi cu personalitate juridica se rezolva diferentele dintre membrii columbofili. In acest context ne-am hotarat sa infiintam un club specializat cu specific,,Maraton”. Acest club ,,Maraton” are ca scop ‚’organizarea si participarea (alaturi de alte cluburi, asociatii, etc.), la etapele de maraton Clubul ’’Maraton Galati”, alaturi de Clubul ’’Dunarea Braila”, s-au constituit intr-o asociatie a cluburilor maraton.

January 22, 2018

Statut

Statut Asociatia Cluburilor Maraton

January 18, 2018

Private: WPForms Preview

This is the WPForms preview page. All your form previews will be handled on this page.

The page is set to private, so it is not publicly accessible. Please do not delete this page 🙂 .

January 16, 2018

About Our Business

About Our Business

What We're Offering

Public Transport

Many people use a bus to get around the city every day. This seems useful.

Taxi Cabs

Limos, taxi cabs and other services are provided every day for citizens.

Subway
50%
Busses
15%
Taxi Cabs
35%

Our Team

Teddy Jones

Vinyl tilde wolf, mixtape tote bag chicharrones activated charcoal forage locavore wayfarers drinking vinegar.

Buddy Beagle

Prism raclette intelligentsia, fingerstache pok pok distillery bushwick food truck. Blog sartorial jean shorts banh.

Kitty Kat

Vinyl tilde wolf, mixtape tote bag chicharrones activated charcoal forage locavore wayfarers drinking vinegar.

January 16, 2018

Regulament

 Propuneri privind Regulamentul Sportiv al Asociatiei Sportiv-Columbofile a Cluburilor de Maraton din Romania

Pe langa regulile normale si bine stiute de organizare a concursurilor cu porumbei voiajori, mai jos o sa incepem cu cateva propuneri de completare/inlocuire a unor concepte clasice deja de mult folosite si chiar depasite, unde de multe ori respectul in aceasta competitie sportiva nu mai exista. In mare, nu vom specifica decat reguli aferente concursurilor de maraton, deorece cu toate ca este vazuta ca fiind CATEGORIA REGINA  a acestui sport, a ajuns de fapt sa aibe cele mai multe neajunsuri si de multe ori frustari pe buna dreptate, a devenit un joc inechitabil unde castiga doar cei care au anumite avantaje, si nu de multe ori ceilalati (care sunt MAJORITATEA) sunt nemultumiti sau nu li se recunosc valoarea. Ca in orice domeniu trebuie sa existe niste reguli clare de competitie, REGULI ECHITABILE, si in principal reguli care sa exprime adevarata valoare a porumbeilor ce castiga.

Mai jos aveti cateva propuneri ale mele, subsemnatul BUTUCANU Stefan din Galati.

Mai intai o sa incep cu o deviza, un ecou puternic si care dorim sa fie de durata :  “COLUMBOFILIA ALTFEL”, de ce? deoarece pana acum a fost intr-un fel, un fel care nu i-a multumit pe toti, sau care nu a fost echitabil, dar cu siguranta de acum incolo o sa fie ALTFEL, tocmai pentru ca cel ce o sa castige sa fie si respectat. De cele mai multe ori sau in majoritatea cazurilor nu s-a intamplat acest lucru, de multe ori celui ce castiga i se arata avantajul avut fata de ceilalti, si nu meritul de CAMPION, si de aceea trebuie ca atunci cand un porumbel castiga un concurs, un campionat, un palmares pe mai multi ani, sa-l simta ca-l merita din plin.

O sa incep si ma repet, aici nu vom vorbi decat despre maraton:

Maratonul la oameni este o probă sportivă de alergare pe distanță lungă, cu o distanță oficială de 42,195 km, care se aleargă de obicei pe șosea. Evenimentul este numit după legenda soldatului grec Phidippides, un mesager care a adus la Atena vestea victoriei din Bătălia de la MaratonMaratonul a fost unul dintre sporturile de la Jocurile Olimpice moderne din 1896, deși distanța nu a fost standardizată până în 1921(sursa wikipedia).

Daca la oameni maratonul are o distanta de peste 42km, si viteza este incepand de la 100m, atunci la porumbei cand viteza incepe de la 100km maratonul de la cat sa inceapa? Din experienta multora cu siguranta acesta va trebui sa inceapa de la cel putin 900-950km. De zeci de ani columbofilii si-au dorit sa participe la concursuri columbofile cat mai echitabile. Pentru asta , multi si-au batut capul cu fel de fel de formule de calcul al punctajului, de ce? (intreb iar), tocmai pentru ca se stie clar, ca atunci cand un porumbel (dintre primii in zona, sau o zona fara grad de dificultate) doarme deja acasa, altii inca mai muncesc, si nu este usor deloc. De asta este frumos maratonul, dar trebuie sa aratam si respect, sa intelegem ca acest sport este al oamenilor de calitate, si nu doar al celor ce nu urmaresc decat castiguri materiale.

In istoria columbofiliei Romane au fost multe formule de calcul , in mare parte contestate. In momentul cand F.C.I. a hotarat ierarhizarea porumbelului de sport in Olimpiada, bineinteles ca a trebuit sa scoata si o formula de calcul a punctajelor pentru porumbeii participanti . Columbofilia romana a gasit de cuviinta sa introduca aceasta formula in Campionatul National (in jur de anul 1993). Inca de la inceput am fost unul care a contestat valoarea acestei  formule, aplicata in Campionatul National, tinand cont de geografia acestei tari si valoarea componentelor formulei. Istoria zbuciumata a Regulamentului Sportiv (schimbari permanente), are clar o cauza si cred ca asta este principala, formula de calcul. Ar trebui sa ne intrebam, de ce alte tari cu traditie columbofila, nu folosesc formula F.C.I. in campionatele lor nationale?  De ce nu schimba regulamentele in fiecare an? Plecand de la aceste intrebari, cred c-am gasit o solutie pentru aplicarea unui sport echitabil. Acest lucru consta intr-o formula de calcul durabila, aplicata intr-un sistem de respect.

Formula de calcul gasita este cea a Germaniei, iar sistemul  de aplicare este un sistem germano-olandez. Acest  sistem vrem sa-l aplicam in paralel cu regulamentul UCP, avand program de clasamente separat si campionat separat.

Formula este urmatoarea : P= (Pc+1-L)/Pc x 100,  unde:

P – punctaj de cumulare

Pc – porumbeii clasati ( in procent de 30%)

L – locul in clasament

Ce vrea sa se scoata in evidenta cu aceasta formula de calcul? Intotdeauna  in orice zona esti : distanta mare, zona cu grad de dificultate, vreme proasta, etc, primul porumbel are intotdeauna tot 100 de puncte, deci la urmatoarea etapa nu pleaca cu un handicap ca in cazul actual ( unii care au vant din spate, distanta mica, zona usoara…etc pot avea 0.5 pct penalizare la loc 1, iar altii pot avea 4-5 puncte sau poate chiar mai mult, tot la locul 1).  In noul caz COLUMBOFILIA ALTFEL, asta inseamna ca in orice moment si oricand pleci de la aceeasi egalitate (ca si la jocul de fotbal de ex. orice meci pleaca de la 0-0, si daca castigi indiferent ce echipe joaca castiga in functie de rezultat 3, 1 sau 0 puncte, deci de ce in acest sport se poate? sau in altele? pentru ca exista respect!)

 • Inaintea inceperii sezonului  sportiv, comisia sportiva a A.C.M. stabileste etapele de concurs ale cluburilor si zonele de clasament.
 • Pentru a putea face un clasament este nevoie de minim 40 columbofili si minim 150 porumbei.
 • Pentru a putea avea centru de imbarcare este nevoie de minim 20 columbofili.
 • Campionatul A.C.M. se va numi Campionatul Maraton.

De ce intr-un club columbofil sunt (de ex.) 20 de membri amatori de maraton? Atunci ei se cupleaza alaturi de alti 20 de membri din alt club (sau cluburi) si formeaza un clasament, sau dupa caz o zona de clasament. De ex:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Zona cu grad de dificultate: Exemplu: Presupunem o etapa organizata din Polonia. Din zona 3  fac parte columbofili din Galati si Braila. Din zona 4 fac parte columbofili din Prahova. Chiar daca cei din zona 4 au distante mai mici sau egale cu cei din zona 3 tinand cont de gradul de dificultate (respect), li se va da zona de clasament.
 • Exista zone de clasament tip Galati-Braila, care indiferent din ce punct cardinal se va zbura, vor face parte din aceeasi zona de clasament.

Tinand cont de relieful tarii, asezarea cluburilor la nivel national, Comisia Sportiva are rolul de a stabili zonele de clasament, in afara celor stabilite prin protocol.  Astfel se poate ajunge (prin respect) la un campionat echilibrat pentru orice club sau grupare columbofila din tara.

 • Acest sistem respecta porumbelul care munceste in plus si pe cel din zona cu gradul de dificultate, care pana acum pleca cu handicap inca din start.
 • Diferenta de punctaj dintre primul si ultimul (in procentul de 30%) este de 100 de puncte fata de 200 de puncte actual.
 • Porumbeii cu palmares vor fi mult mai multi si cu punctaje care pot detrona  oricand, fata de acum cand auzi ,,trebuie numai sa-l claseze si e pe podium ca nu mai sunt altii’’.
 • Iar cei ce cred ca sunt foarte buni si au porumbei foarte buni, sa demonstreze ca iau in zona lor locurile de 1, iar cand se vor plictisi, sa faca un pas in zona din fata , nicidecum in cea din spate.
 • Trebuie sa ajungem ca dupa negocieri, sa plecam multumiti acasa, nu biruiti de vot.   Toti trebuie sa avem sanse pe cat posibil egale.

 

       Campionatul Maraton

  1. Porumbei
a. Categoria Maraton 2 etape, minim 1800 km
Palmares (norma + norma), nelimitat.
b. Categoria As.Maraton 3 etape, minim 2700 km.
Palmares (norma + norma), nelimitat.
c. Categoria Extrem Maraton 4 etape,minim 3600 km
Palmares (norma + norma) nelimitat.

  2. Columbofili
a. Categoria Maraton 3 etape, minim 2700 km, punctaj cumulat al primilor 3 porumbei trecuti pe lista de imbarcare.
b. In afara Campionatului Maraton pot fi distinsi porumbei, de anumite publicatii sau sponsori, pentru evidentierea lor in anumite etape.
c. A.C.M. are in vedere colaborarea cu alte entitati columbofile (specializate pe maraton) din Europa si organizarea unor manifestari internationale(expozitii, etc.).
d. Dupa terminarea sezonului toate cluburile vor trimite A.C.M. primii trei crescatori si primii trei porumbei(pe categorii), insotiti de originea acestora(porumbeilor), pentru intocmirea catalogului anual. Acest lucru va ajuta la evaluarea genealogica (in timp) a evolutiei unor familii de porumbei.

 

In curand o sa vin si cu o propunere de formula de calcul pentru CAMPIONUL CAMPIONILOR la MARATON,  trofeu  ce va fi castigat in fiecare an de cel ce va participa la cel mai greu concurs, poate si din zone cu grad mare de dificultate, din concurenta cea mai acerba, dintre cei mai multi participanti, dintre cele mai recunoscute etape de concurs (NATIONALE sau INTERNATIONALE), fiind de fapt recunoasterea MERITULUI acelui porumbel/crescator care zboara multi ani, TROFEU ce cu greu poate fi detronat si numai de catre cel ce munceste si mai mult (nu doar clasez o etapa in fata si-l ajung….).

Poate si de aceea COLUMBOFILIA ALTFEL va fi cu adevarat ALTFEL si foarte frumoasa.

Pe curand!

Al vostru Stefan BUTUCANU

 

 

 

December 14, 2017

Prima pagină

Bine ai venit pe situl tău! Aceasta e prima ta pagină, ce va fi văzută de cei mai mulți vizitatori care vin pe situl tău pentru prima dată.

December 14, 2017

Despre

,, Columbofilia altfel ”

Tinand cont de acest slogan, un grup de columbofili in frunte cu subsemnatul am hotarat sa punem bazele unui nou sistem de practicare a sportului columbofil. Atunci cand majoritatea este de acord cu un sistem iar tu nu , sigur problema e la tine. Solutia este sa-ti iei bagajul (in mod civilizat) si sa-ti creezi ceea ce-ti place. De la inceput am iubit etapele de peste 900 km, dorind sa fie si o categorie pe specificul lor (zeci de ani numindu-se oricum, numai maraton nu). Acest lucru l-am insuflat columbofililor din zona mea (fara a lasa garda mai jos de 900 km) si in decursul anilor s-au format atat porumbei specializati pe aceste distante, cat si columbofili valorosi. Insa totul a avut un pret, multumiti si nemultumiti. Asa cum e normal columbofilii sunt pasionati de toate categoriile de distanta. Totul depinde de majoritate, polul puterii inclina spre anumite categorii in detrimentul celorlalte. Ca sa poti satisface pe toti, trebuie sa ai o organizatie puternica (ceea ce-am incercat in multe randuri), dar nu s-a putut realiza in zona noastra. Atunci calea a fost aleasa, fond si maraton. Dar nici acest lucru nu a creat liniste.

Fond 4-5 etape si maraton 3 etape, era prea mult pentru un numar mic de columbofili.

Analizand cauza nemultumirilor, este clar ca numai cluburile specializate pot rezolva problemele.

Nici acest lucru nu e usor de realizat, in timps-au creat sisteme bine definite, unde o parte din columbofili aveau calcule aproape clare, ce numar de porumbei vor fi la etapa (etapelor) de categoria x (si trebuie sa profite), fara a-i mai interesa ce numar de porumbei se va strange la etapa (etapele) de categoria y.

Asta nu inseamna ca vrem destabilizare. Respectam toate categoriile de distanta, dar ele trebuie organizate cu porumbei specializati (nu amestecati), asa cum exista in mai toate domeniile sportive. Suntem obligati sa respectam acesti porumbei specializati (pe categorii), deoarece ei reprezinta viitorul columbofiliei in ameliorare.

In afara fenomenului sportiv, mai exista un punct fierbinte care creeaza dispute si anume sistemul administrativ. Sistemul actual de functionare pe asociatii judetene, este deficitar.

Asociatia are personalitate juridica si hotaraste activitatea din teritoriu. Grupari de distante mari, nevoi proprii, dezvoltare dirijata de la centru.

Plecand de la sistemul de organizare pe cluburi cu personalitate juridica se rezolva diferentele dintre membrii columbofili.

In acest context ne-am hotarat sa infiintam un club specializat cu specific,,Maraton”.

Acest club ,,Maraton” are ca scop ‚’organizarea si participarea (alaturi de alte cluburi, asociatii, etc.), la etapele de maraton Clubul ’’Maraton Galati”, alaturi de Clubul ’’Dunarea Braila”, s-au constituit intr-o asociatie a cluburilor maraton.

Aceasta asociatie a cluburilor de maraton este afiliata la Federatia UCP si poate primi orice club specializat din Romania.

Asteptand fuzionarea (legala) a UCP+FRSC, in vederea realizarii statutului de functionare si a Regulamentului sportiv, venim cu propuneri privind functionarea unui cadru cat mai echitabil a sportului columbofil din cadrul Asociatiei cluburilor maraton.

Propuneri privind Statutul de functionare al A.C.M.

–  Organele de conducere de asociatii sunt:

a. Adunarea Generala

b. Consiliul Director

Comisii de lucru:

a. Comisia de Cenzori

b. Comisia de disciplina

c. Comisia sportiva

La expirarea mandatului de 4 ani adunarea Generala alege pentru o perioada de 4 ani(prin vot secret), dintre membrii care si-au depus candidatura, pana la data stabilita de Comitetul Director.

Presedinte

Vicepresedinte

Presedinte Tehnic Sportiv (isi alege echipa)

Presedinte Comisiei de Cenzori (isi alege echipa)

Presedinte Comisiei Juridice de Disciplina (isi alege echipa)

Toti acestia isi vor anunta echipele odata cu canditatura.

 • Doi membri supleanti
 • Un membru columbofil poate sa-si depuna candidatura numai pentru o singura functie.
 • Pentru a nu ajunge la un sistem dictatorial vom defini clar rolul si atributiile organelor de conducere.
 • Adunarea generala este organul suprem de conducere si este constituit din delegatiile desemnate de fiecare club columbofil afiliat. Norma de reprezentare este de un membru pentru fiecare club afiliat (indiferent de numarul de membri)

Aici venim cu o clarificare, cluburile stabilesc nevoile asociatiei, cluburile stabilesc taxa catre asociatie (nu invers). Pentru a fi echitabil cluburile (indiferent de numarul de membri) vor stabili o taxa egala pentru asociatie.

 • Durata mandatului este de 4 ani.
 • Atributiile adunarii generale:
 • Adunarea Generala se intruneste anual si va avea pe ordinea de zi urmatoarele:
 • Afilierea de noi cluburi
 • Aprobarea de bugeturi de venituri si cheltuieli si a bilantului contabil.
 • Fixarea taxei pentru anul viitor.
 • Aproba rapoartele de activitate ale organelor de conducere si ale comisiilor de lucru si eventualele modificari ale Regulamentului Sportiv.

Aici venim cu o clarificare: aceste comisii de lucru fiind compuse din specialisti, isi vor face treaba si astfel trebuie fie respectati, fara amestecul altor organe de conducere. Ei vor da spre aprobare (deciziile luate), Adunarii Generale, iar aceasta are voie sa respinga o singura data deciziile.

 • Alegerea si revocarea membrilor comisiilor de lucru (la fiecare 4 ani, sau ori de cate ori este nevoie).
 • Excluderea de cluburi, pedepse date membrilor,etc.

 

December 14, 2017

Contact

Download Rapid support

December 14, 2017

O secțiune pe prima pagină

Acesta e un exemplu de secțiune pentru prima pagină. Secțiunile de pe prima pagină pot fi orice altă pagină exceptând-o pe prima, inclusiv pagina care arată ultimele tale articole de blog.

December 14, 2017

Sample Page

This is an example page. It’s different from a blog post because it will stay in one place and will show up in your site navigation (in most themes). Most people start with an About page that introduces them to potential site visitors. It might say something like this:

Hi there! I’m a bike messenger by day, aspiring actor by night, and this is my website. I live in Los Angeles, have a great dog named Jack, and I like piña coladas. (And gettin’ caught in the rain.)

…or something like this:

The XYZ Doohickey Company was founded in 1971, and has been providing quality doohickeys to the public ever since. Located in Gotham City, XYZ employs over 2,000 people and does all kinds of awesome things for the Gotham community.

As a new WordPress user, you should go to your dashboard to delete this page and create new pages for your content. Have fun!